Pavilion Promotes Social Interaction and Relaxation

Share Button

Pavilion Promotes Social Interaction and Relaxation

In 2010 an environment opened in Anyang, Korea that promoted social interaction.   The space, entitled Open Pavilion- Public Living Room, was designed by Korean architectural firm, Mass Studios.  The pavilion was inspired by the traditional “jung-ja,” which serves as a resting and gathering place for the community. 

Within the interior architecture are 70 hammock-like seats, stacked in four levels, that radiate from the center and bring people together in a stadium-like environment.  Although it is public, the space encourages intimate social interactions.

Pavilion Promotes Social Interaction and Relaxation

The lower seating portion and the upper roof portion of the pavilion are integrated into a single structural system, which takes the form of an oversized chain net. Spanning almost 38ft in diameter and 15ft in height, the pavilion was created through the repetition of steel tube arcs of various shapes and sizes, the flattened sphere-like structure is firm and stable.

Allison Pocewicz

Allison Pocewicz

Allison has had a lifelong interest in multiple facets of design. Growing up between a sewing machine and a sketch pad, she went on to fine-tune her skills through studies in fine arts and fashion design. Upon entering the design/build industry, she continuously researches trends in various markets, including retail, hospitality, exhibitory/events, interiors and architecture in order to provide valuable educational and inspirational resources to clients.

Twitter LinkedIn 


Post a new comment