Metal Sculpture in Stratford

Share Button

The Stratfold Shoal in London

Shrouding an east London shopping center is a series of steel branches and titanium leaves.  Designed by Studio Egret West, this solution was installed prior to the Olympics to add a positive energy around the mall. Going on for 250 meters, the sculpture was designed to allow each “leaf” to pivot and move with the wind.   

This unique sculpture offers a visual appeal that easily dresses the site.  The use of metal gives the structural support needed and subtle surface that flows with the surrounding environment.  This is a great showcase of the effect that hand-crafted contemporary metal sculpture can have in an environment.

Allison Pocewicz

Allison Pocewicz

Allison has had a lifelong interest in multiple facets of design. Growing up between a sewing machine and a sketch pad, she went on to fine-tune her skills through studies in fine arts and fashion design. Upon entering the design/build industry, she continuously researches trends in various markets, including retail, hospitality, exhibitory/events, interiors and architecture in order to provide valuable educational and inspirational resources to clients.

Twitter LinkedIn 


Post a new comment